Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Απόψεις: Οικονομία

Μετά την παταγώδη αποτυχία και οριστική κατάρρευση του λεγόμενου “υπαρκτού σοσιαλισμού”, η διεύρυνση της παγκοσμιοποίησης, η ραγδαία εξέλιξη των νέων τεχνολογιών (ιδίως στους τομείς της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών και του διαδικτύου) έχουν αλλάξει ριζικά το οικονομικό περιβάλλον σ’ ολόκληρη την υφήλιο και έχουν επιτείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των οικονομιών.

Για τη Κύπρο και τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, η αλλαγή του πλαισίου άσκησης της οικονομικής πολιτικής είναι πιο βαθιά. Προσδιορίζεται σε σημαντικό βαθμό από το Σύμφωνο Σταθερότητας, από την άσκηση της νομισματικής πολιτικής από την Eυρωπαική Kεντρική Tράπεζα, αλλά και από τις άλλες πολιτικές της E.E.

Oι εξελίξεις των τελευταίων ετών επιβεβαίωσαν πλήρως την υπεροχή της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού που ακολουθεί ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΚ. Με την οικονομική κρίση δικαιώθηκε η προσήλωσή μας στις αρχές της ελεύθερης οικονομίας. H δική μας μετροπαθής και οπωσδήποτε όχι νεοφιλελεύθρη επιλογή, συνδυάζει την ελεύθερη επιχειρηματική πρωτοβουλία με την κοινωνική ευαισθησία και την οικονομική αποτελεσματικότητα.

Για τον ΔΗΣΥ η κοινωνική πολιτική δεν ταυτίζεται απλώς με κάποιες παροχές πρόνοιας, αλλά με το σύνολο και την ποιότητα των κοινωνικών υπηρεσιών (παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης) αλλά και των υποδομών που δημιουργούν ένα πλαίσιο σιγουριάς και ασφάλειας, μέσα στο οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να δημιουργήσει και να προοδεύσει χωρίς τον ασφυκτικό και πνιγηρό κρατικό εναγκαλισμό της οικονομίας που αναπολεί ακόμα η αριστερά.

Σήμερα, στο νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον, μπορούμε να αξιοποιήσουμε αποτελεσματικά, και όχι με τάχα διεκδικητικά συνθήματα,
  • χαμηλότερες τιμές σε πολλές υπηρεσίες
  • τα διαρθρωτικά ταμεία μέσω των οποίων διατίθεται το ένα τρίτο του ετήσιου προϋπολογισμού της ΕΕ (115 δις) για την οικονομική ανάπτυξη των περιφεριών. Σ᾽ αυτό επιδοτείται και ενθαρρύνεται η επιχειρηματικότητα των νέων καθώς και η γυναικεία επιχειρηματικότητα.
  • Μπορούμε τέλος να αντλήσουμε κονδύλια για την προώθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την ραχοκοκαλιά των εργαζομένων της Ευρώπης.

1 σχόλιο:

  1. «Ο Μπέντζαμιν Μπριέλ Λι ήταν πολύ επαγγελματίας ανά πάσα στιγμή, με ενημέρωσε για όλα όσα συνέβαιναν. Αυτή ήταν η πρώτη μου αγορά σπιτιού, δεν ήξερα πολλά για τη διαδικασία δανεισμού, το έκανε πολύ εύκολο να καταλάβω τα πράγματα για τα οποία είχα ερωτήσεις. Μου άρεσε πολύ να δουλεύω μαζί του. "
    Είναι υπεύθυνος δανείου που συνεργάζεται με μια ομάδα επενδυτών που είναι πρόθυμοι να χρηματοδοτήσουν οποιοδήποτε έργο ή να σας δανείσουν οποιοδήποτε ποσό με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Επικοινωνήστε με τον Benjamin Briel Lee E-Mail: Lfdsloans@outlook.com Αριθμός Whats-App: + 1-989 -394-3740.

    ΑπάντησηΔιαγραφή