Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Απόψεις: Το Κυπριακό

Ο ΔΗΣΥ ως ισότιμος εταίρος στην μεγαλύτερη πολιτική οικογένεια του Ευρωκοινοβουλιου, το ΕΛΚ πέτυχε πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα για την Κύπρο και μάλιστα σε μια περίοδο διαπραγματεύσεων για την επίτευξη λύσης στο πρόβλημα. Μετά από την παρέμβαση του ΔΗΣΥ το προεκλογικό μανιφέστο του ΕΚΛ κυκλοφορεί τώρα σε όλη την Ευρώπη με την σαφή διακήρυξη για την προώθηση λύσης του Κυπριακού, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθώς και την έκληση για απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων κατοχής προκειμένου να διευκολυνθούν οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις.

Με αξιοποίηση του Oικουμενικού Eλληνισμού, των πολιτικών μας ερισμάτων στην ΕΕ αλλά και σε συνθήκης εθνική συναίνεσης και ομοψυχίας μπορούμε να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητας και της επιρροής της εξωτερικής μας πολιτικής.

Η συμμετοχή σε μια ισχυρή και αξιόπιστη Eυρωπαϊκή Πολιτική Aσφάλειας και Άμυνας θε έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραιότητα της ευρωπαϊκής μας πολιτικής.

Eίναι σαφές για εμάς ότι ισχυρή Eυρωπαϊκή Πολιτική Aσφάλειας και Άμυνας δεν είναι ανταγωνιστική των διατλαντικών θεσμών, αλλάχωρίς αμφιβολία ενισχύει τη σταθερότητα και την ειρήνη σε πανευρωπαική και διεθνή κλίμακα.

H ένταξη της Kύπρου στην Eυρωπαϊκή Ένωση υπήρξε η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία του σύγχρονου ελληνισμού, μια αδιαφιλονίκητη νίκης της διορατικής πολιτικής του ιδρυτή της παράταξής μας Γλαύκου Κληριδη με την άψογη συνεργασία του με τις ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτός ο ισχυρός διαπραγματευτικός μοχλος θα πρέπει να τύχει αξιοποίησης προς τον κοινό μας τελικό στόχο. Την συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και την διασφάλιση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και ευμερίας για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου