Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Απόψεις: Αθλητισμός

H αθλητική δραστηριότητα συμβάλλει αποφασιστικά στην ολόπλευρη ανάπτυξη της διαμόρφωσης της προσωπικότητας των ανθρώπων κάθε ηλικίας και ειδικά των νεών. Είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας στο διεθνές γίγνεσθαι.

Σε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος είναι επιβεβλημένο οι δαπάνες για τη μόρφωση, τον πολιτισμό, την ψυχαγωγία και την άθληση των πολιτών να είναι αυξημένες και να καλύπτουν στο σύνολό τους ένα σημαντικό κομμάτι του ετήσιου τακτικού Kρατικού Προϋπολογισμού.

Στην Κύπρο μάλιστα τα αθλητικά μας σωματεία σε πόλεις και χωριά υπήρξαν και είναι ακόμα τηλαυγείς φάροι για τους νέους μας και ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών. Είναι επιβεβλημένη η στήριξή τους.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει άλλωστε να δοθεί και στον σχολικό αθλητισμό, στον αθλητισμό για ανθρώπους με αναπηρίες αλλά και σε προγράμματα όπως το αθλητισμός για όλους με επέκταση των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας στους ελεύθερους χώρους, πάρκα και άλση των δήμων.

Χρόνια και εξελισσόμενα καρκινώματα στον χώρο του αθλητισμού όπως η βία στους αγωνιστικούς χώρους και η φαρμακοδιέγερση με την χρήση ουσιών μπορούν να αντιμετωπιστούν αν εγκύψει σε βάθος κανείς δεν παραμένει σε επιδερμικές προσεγγίσεις.
Είναι τόσο θαλερός αυτός ο χώρος του αθλητισμού που προκαλεί αφόρητη δυσφορία η απάθεια με την οποία τον χειρίστηκαν οι κατά καιρούς κυβερνώντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου